Manchester United

Bykampen Manchester – Liverpool

Byene Manchester og Liverpool ligger begge i regionen North West England, som er den tredje mest folkerike av de 9 engelske regionene. Fotballmessig er dette et tyngdepunkt: F.eks. er hele 10 av de 49 klubbene som har vært innom Premier League hjemmehørende i denne regionen. Skulle Preston North End lykkes med å rykke opp fra Sky Bet Championship og bli PL-klubb nummer 50, stiger antallet sågar til 11. Greater London med et betydelig større innbyggertall har til sammenligning fortsatt kun 9. Liverpool FC og Manchester United er da også de desidert mest populære klubbene blant norske fotballtilhengere.

Sannhetens øyeblikk for OGS

Ved inngangen til vinterpausen er det igjen på tide å sette lupe på Manchester Uniteds prestasjoner under ledelse av Ole Gunnar Solskjær. Uansett hvor man står i rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United, så ønsker de fleste nordmenn han i alle fall en viss grad av suksess.

Er Manchester engelsk fotballhovedstad?

I en lang periode har de to klubbene fra Manchester dominert engelsk Premier League. Mange har brukt uttrykket «Englands fotballhovedstad». Vi tenker at et slikt begrep er berettiget dersom det ene vinner seriemesterskapet og det andre klarer å plassere seg «Topp 4». Ut fra en slik definisjon har Manchester vært Englands fotballhovedstad i fire sesonger. Sannsynligheten er kun 8% for at det vil skje igjen i inneværende sesong.

Bokmerk og del