Europacup

Er det best for norsk fotball om Bodø/Glimt taper mot Žalgiris?

To kvalifiseringsrunder skiller Bodø/Glimt fra en sensasjonell deltakelse i årets Champions League. Om Bodø/Glimt klarer å forsere Žalgiris, så er de sikret nesten 10 millioner Euro. Bodø/Glimt er altså snublende nær deltakelse i Europas gjeveste klubbturnering, men for norsk klubbfotballs del ville det kanskje være bedre om laget heller kunne gjenskape fjorårets sportslige suksess i Europa Conference League?

Hvor mange norske lag får delta i Europacup sesongen 2024/25?

Fra sesongen 2024/25 endres gruppespillet i europacupene fra et tradisjonelt gruppespill (double round-robin) til et format basert på formatet swiss tournament. Antallet lag i gruppespillet økes. Dette vil påvirke oppsettet som bestemmer hvor mange lag fra hver nasjon som får delta i kvalifiseringen for hver av europacupene og hvilket nivå i kvalifiseringen disse skal starte på.

Sannsynligheten for å få nasjonale oppgjør i Champions League?

Tre engelske og tre spanske lag har kvalifisert seg for kvartfinalene av Champions League. Oppsettet for de resterende rundene ble trukket i dag og det ble uten interne oppgjør mellom de spanske og de engelske lagene. Hvor stor var sannsynligheten for det? Og hvor stor er sannsynligheten for at man unngår interne oppgjør i de resterende kampene?

Norsk Fotball har lagt en tung bør på Bodø/Glimt

UEFA har skapt en arena hvor norske fotballklubber har mulighet til å vise seg fra, skape nye inntekter og markedsføre sine spillere. Sannsynligheten for å hevde seg avhenger av at klubbene blir seedet i kvalifiseringen. Dette forutsetter igjen at klubbene våre leverer resultater år etter år. Denne sesongen hviler hele ansvaret på Bodø/Glimt og ingen kan si at de ikke innfrir!

Bokmerk og del