Europacup

Sannsynligheten for å få nasjonale oppgjør i Champions League?

Tre engelske og tre spanske lag har kvalifisert seg for kvartfinalene av Champions League. Oppsettet for de resterende rundene ble trukket i dag og det ble uten interne oppgjør mellom de spanske og de engelske lagene. Hvor stor var sannsynligheten for det? Og hvor stor er sannsynligheten for at man unngår interne oppgjør i de resterende kampene?

Norsk Fotball har lagt en tung bør på Bodø/Glimt

UEFA har skapt en arena hvor norske fotballklubber har mulighet til å vise seg fra, skape nye inntekter og markedsføre sine spillere. Sannsynligheten for å hevde seg avhenger av at klubbene blir seedet i kvalifiseringen. Dette forutsetter igjen at klubbene våre leverer resultater år etter år. Denne sesongen hviler hele ansvaret på Bodø/Glimt og ingen kan si at de ikke innfrir!

Kraftig inflasjon i UEFAs nasjonsranking av klubblag

Etablering av den nye UEFA Europa Conference League innebærer at det totale antall poeng som fordeles i nasjonsrangeringen av klubblag øker fra 1301 til 1491. Dersom norsk toppfotball skal klare å etablere seg blant de beste 15 ligaene, kreves over tid 30 poeng. Denne sesongen har de fire norske deltakerne til sammen sanket tre så langt. Flere enn Molde må steppe opp!

Bokmerk og del