Europacup

European Performance Spots

The revised access lists for the European cups have recently been ratified and published. One of the main changes is that two of the four additional spots in Champions League shall be awarded the two best leagues in the previous season. The term is European Performance Spots (EPS).

Rotterace om millioner

Kvalifiseringen til sesongens europacuper er ferdig og de norske deltakerne har totalt sett prestert i henhold til det estimatet vi satte opp før kvalifiseringen startet. Noen av landene rundt oss har imidlertid underprestert og det blir et rotterace med Danmark, Serbia og Ukraina om de svært lukrative plassene 14 og 15.

Plasser i de nye europacupene fra 2024/25

Detaljene om de nye europacupene fra sesongen 2024/25 begynner nå å bli klare. Den norske ligaen ligger i et skikt der det er marginer som avgjør hvor mange lag som får delta i kvalifiseringen, hvilket av de 14 punktene i kvalifiseringen de vil gå inn og derfor også hvilket gruppespill man er garantert deltakelse i. Forskjellen på plass 14, 15 og 16 er enorm.

Er det best for norsk fotball om Bodø/Glimt taper mot Žalgiris?

To kvalifiseringsrunder skiller Bodø/Glimt fra en sensasjonell deltakelse i årets Champions League. Om Bodø/Glimt klarer å forsere Žalgiris, så er de sikret nesten 10 millioner Euro. Bodø/Glimt er altså snublende nær deltakelse i Europas gjeveste klubbturnering, men for norsk klubbfotballs del ville det kanskje være bedre om laget heller kunne gjenskape fjorårets sportslige suksess i Europa Conference League?

Hvor mange norske lag får delta i Europacup sesongen 2024/25?

Fra sesongen 2024/25 endres gruppespillet i europacupene fra et tradisjonelt gruppespill (double round-robin) til et format basert på formatet swiss tournament. Antallet lag i gruppespillet økes. Dette vil påvirke oppsettet som bestemmer hvor mange lag fra hver nasjon som får delta i kvalifiseringen for hver av europacupene og hvilket nivå i kvalifiseringen disse skal starte på.

Bokmerk og del