Statistikk

Diagrammene over viser diverse verktøy man kan benytte for å presentere fotballstatistikk og sannsynlighetsberegninger

Diagrammene over viser diverse verktøy man kan benytte for å presentere fotballstatistikk og sannsynlighetsberegninger

Sannsynlighetsberegning for utvalgte ligaer

Vi har valgt ut noen ligaer som vi følger opp løpende for å beregne sannsynlighet for interessante utfall.

Det kan f.eks. være seriemesterskap, opprykk eller nedrykk. Eller det kan være sannsynlighet for å kvalifisere seg for sluttspill i mesterskap.

Nå er det fokus på følgende ligaer:

Vi oppdaterer presentasjonene omtrent ukentlig og da fortrinnsvis ved avslutning av de enkelte serierundene.

Det er fullt mulig for oss å utarbeide skreddersydde statistikker for norske klubber, norske supporterklubber og lokalaviser for presentasjon på egne hjemmesider.

Om beregningene

Beregningene er gjort ved hjelp av en simulasjonsmodell. Det vil si at det blir beregnet et stort antall utfall for hver enkelt av de gjenstående kampene. I hver enkelt av de gjenstående kampene blir utfallet påvirket av lagenes styrketall samt selvsagt hjemmebanefordelen. Styrketallet til hvert av lagene ble på starten av sesongen fastsatt med utgangspunkt i diverse eksperttips. Etterhvert som de første serierundene blir unnagjort, fases eksperttipsene ut og styrketallet blir i større og større grad beregnet med utgangspunkt i de faktisk oppnådde resultatene. Resultatene fra de siste rundene vil alltid veie tyngre enn tidligere resultater. På den måten fanger modellen opp endringer i formkurve.

Hvorfor simulasjonsmodeller er godt egnet for å beskrive sannsynligheten for ulike utfall i en fotballiga kan du lese her.

Bokmerk og del