Nyhetsarkiv

Kraftig infasjon i UEFAs nasjonsranking av klubblag

Etablering av den nye UEFA Europa Conference League innebærer at det totale antall poeng som fordeles i nasjonsrangeringen av klubblag øker fra 1301 til 1491. Dersom norsk toppfotball skal klare å etablere seg blant de beste 15 ligaene, kreves over tid 30 poeng. Denne sesongen har de fire norske deltakerne til sammen sanket tre så langt. Flere enn Molde må steppe opp!

Hvem møter England i åttendedelsfinalen?

Systemet med at de fire beste treerne går videre kombinert med det generelle UEFA-prinsippet om at innbyrdes oppgjør benyttes som andre rangerskriterium medfører at man må vente lenge før man har full oversikt over hvilke lag som skal møtes i åttendedelsfinalene. Når det gjenstår seks gruppespillkamper, så kan England potensielt møte ni forskjellige motstandere!

Veien til spill i Europa

Snart begynner Bodø/Glimt, Molde, Rosenborg og Vålerenga på en lang kvalifisering som kan ende med gruppespill i en av europaligaene. Bodø/Glimt kan potensielt havne i alle de tre nivåene av europacupspill og kan tillate seg to tap i kvalifiseringen uten å miste muligheten. For de tre andre er det ikke rom for feilskjær.

Bokmerk og del