Nyhetsarkiv

European Performance Spots

The revised access lists for the European cups have recently been ratified and published. One of the main changes is that two of the four additional spots in Champions League shall be awarded the two best leagues in the previous season. The term is European Performance Spots (EPS).

God start for London-klubbene

De syv London-klubbene har stort sett hatt en god start på inneværende sesong. Chelsea er den eneste klubben som nå ligger an til å prestere vesentlig dårligere enn simulasjonsmodellen beregnet ved sesongstart. Spesielt interessant er det at forventningsverdien for antall lag Top 5 stiger.

Rotterace om millioner

Kvalifiseringen til sesongens europacuper er ferdig og de norske deltakerne har totalt sett prestert i henhold til det estimatet vi satte opp før kvalifiseringen startet. Noen av landene rundt oss har imidlertid underprestert og det blir et rotterace med Danmark, Serbia og Ukraina om de svært lukrative plassene 14 og 15.

Plasser i de nye europacupene fra 2024/25

Detaljene om de nye europacupene fra sesongen 2024/25 begynner nå å bli klare. Den norske ligaen ligger i et skikt der det er marginer som avgjør hvor mange lag som får delta i kvalifiseringen, hvilket av de 14 punktene i kvalifiseringen de vil gå inn og derfor også hvilket gruppespill man er garantert deltakelse i. Forskjellen på plass 14, 15 og 16 er enorm.

Seks klubber kjemper om to plasser

Når den trettiførste serierunden er ferdigspilt, så er det seks klubber som skal fordele de to gjenstående CL-plassene mellom seg. De to United-klubbene ligger poengmessig best an og det er stor sannsynlighetsovervekt for at de lykkes med å ta de to plassene. Men restprogram og formutvikling gjør at det langt fra er opplagt.

Bokmerk og del