Manchester City

Bykampen Manchester – Liverpool

Byene Manchester og Liverpool ligger begge i regionen North West England, som er den tredje mest folkerike av de 9 engelske regionene. Fotballmessig er dette et tyngdepunkt: F.eks. er hele 10 av de 49 klubbene som har vært innom Premier League hjemmehørende i denne regionen. Skulle Preston North End lykkes med å rykke opp fra Sky Bet Championship og bli PL-klubb nummer 50, stiger antallet sågar til 11. Greater London med et betydelig større innbyggertall har til sammenligning fortsatt kun 9. Liverpool FC og Manchester United er da også de desidert mest populære klubbene blant norske fotballtilhengere.

Hele dynamikken rundt CL-kvalifisering endret

UEFA sin beslutning om å utestenge Manchester City fra deltagelse i Champions League de neste to sesongene endrer hele dynamikken i toppen av Premier League.

Før beslutningen ble kjent, hadde Manchester City ut fra rent sportslige kriterier 99,7% sannsynlighet for å bli Topp 4. Disse prosentene fordeles nå på øvrige klubber. Totalt 9 klubber øker sin sannsynlighet for CL-spill med mer enn to prosentpoeng og Tottenham er den klubben som forsyner seg grovest, nemlig med 24 prosentpoeng og går fra 34% til 57%.

Hva skal Liverpool-fansen håpe på?

Lørdag spiller Liverpool for å vinne det trofeet de aldri har vunnet: VM for klubblag.

Mange Liverpool-tilhengere vil nok følge en samtidig kamp med minst et halvt øye, nemlig Manchester City – Leicester City.
Utfallet av denne kampen har nemlig stor innflytelse på det trofeet som Liverpool-tillhengerne ønsker seg mye mer enn det som blir utdelt i Doha.

Er Manchester engelsk fotballhovedstad?

I en lang periode har de to klubbene fra Manchester dominert engelsk Premier League. Mange har brukt uttrykket «Englands fotballhovedstad». Vi tenker at et slikt begrep er berettiget dersom det ene vinner seriemesterskapet og det andre klarer å plassere seg «Topp 4». Ut fra en slik definisjon har Manchester vært Englands fotballhovedstad i fire sesonger. Sannsynligheten er kun 8% for at det vil skje igjen i inneværende sesong.

Bokmerk og del