EURO2024

Solbakken er prisgitt israelsk suksess

De sju kampene på siste dag i landslagspausen hadde alle betydning for Norges sjanser til å nå Playoff. Med maksimal uttelling ville sannsynligheten for Playoff vært over 60%, mens maksimalt uheldige utfall ville redusert sannsynligheten til 3%. Det er nå 26% sjanse for at det blir en siste ekstra mulighet i mars. Men alt avhenger av Israel i deres fire gjenstående kamper.

Bør være passe fornøyd med trekningen

Om vi vurderer lagenes styrkeforhold basert på den siste FIFA-rankingen, så ble motstanderne i Gruppe A mye vanskeligere enn man kunne håpe. Men samtidig også mye enklere enn man kunne frykte. Etter trekningen vurderes Norges sannsynlighet for å nå sluttspillet til 57,1%. Sammensetningen i de andre gruppene er imidlertid også viktig for vår sannsynlighet for å nå sluttspillet. .

FIFA-rankingen lyver ikke

Avslutningen på Nations League ble en stor skuffelse for det norske landslaget. Med tanke på veien til EURO2024 var det spesielt to viktige mål, men vi klarte ikke noen av dem. Neste punkt på agendaen er trekningen av gruppespillet i den ordinære kvalifiseringen. Forskjellen mellom en drøm og mareritt er enorm.

Fantastisk start på Nations League 2022/23

Starten på Nations League 2022/23 har vært fantastisk. 10 poeng på de første fire kampene har bidratt til å øke sannsynligheten for norsk deltakelse i EURO2024 betydelig. For det første er kjøkkenveien høyst realistisk nå, men enda viktigere er økt sannsynligheten for å bli seedet på nest øverste nivå når gruppene for den ordinære kvalifiseringen skal trekkes i oktober.

Allerede i desember starter veien til EURO 2024 i Tyskland

Ståle Solbakken vurderer sannsynligheten for norsk deltakelse i EURO 2024 til å være 99%. Veien er lang og det første steget blir tatt allerede 16. desember i år. Da trekkes nemlig gruppene til 2022–23 UEFA Nations League. Gruppeseier i NL åpner en viktig kjøkkenvei til mesterskapet, men enda viktigere er det at disse kampene gir mulighet til å sikre seg plass på Seeding-nivå 2 når gruppene for den ordinære kvalifiseringen skal trekkes.

Bokmerk og del