Tung sesongstart for de to største

xP etter to serierunder for de åtte øverste lagene

xP etter to serierunder for de åtte øverste lagene

Fra norske fotballsupporteres perspektiv er det to engelske klubber alt dreier seg om. De årlig publiserte oversiktene fra Supporterunionen for britisk fotball viser en oversikt over betalende medlemmer i de enkelte klubbene. Tallene endrer seg litt fra år til annet, men Liverpool og Manchester United er de desidert største med 40 - 50.000 betalende medlemmer. På de følgende plassene kommer Leeds United, Tottenham og Arsenal med 5 - 8.000 medlemmer. Og deretter Manchester City og Chelsea med omtrent 2.000. 

Ut fra disse tallenere altså 75% av norske fotballsupportere stor grunn til å være skuffet og frustrert over sesongstarten. Før det innbyrdes møtet i neste serierunde har de to lagene to poeng til sammen. Og ingenting kan forklares med at de har møtt spesielt hard motstand i de første rundene. Tvert imot har begge hatt overkommelige oppgjør. 

Før første serierunde beregnet simulasjonsmodellen xP for de to lagene til hhv. 79,6 og 66,4 poeng. Nå er tallene redusert til hhv. 76,4 og 60,2. Foreløpig sier modellen imidlertid at de fortsatt styrer mot hhv. andre og sjetteplass ved sesongslutt.

Neste helg møtes de to og taperen er kraftig ute å kjøre.

Simulasjonsmodellen opererer nå med følgende sannsynlighetsfordeling (HUB) for den kampen: 32% 15% 53%

Bokmerk og del