Sannhetens øyeblikk for OGS

Hvor mange poeng får Manchester United og hva holder det til?

Hvor mange poeng får Manchester United og hva holder det til?

Sannsynlig tabellplassering etter runde 25

Sannsynlig tabellplassering etter runde 25

Utvikling runde for runde

Utvikling runde for runde

Absolutt styrketall

Absolutt styrketall

Absolutt styrketall (kun resultatkomponent) sammenlignet med nærmeste konkurrenter

Absolutt styrketall (kun resultatkomponent) sammenlignet med nærmeste konkurrenter

Ved inngangen til vinterpausen er det igjen på tide å sette lupe på Manchester Uniteds prestasjoner under ledelse av Ole Gunnar Solskjær. Uansett hvor man står i rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United, så ønsker de fleste nordmenn han i alle fall en viss grad av suksess.

Ved sesongstart tilsa gjennomsnittet av utvalgte eksperttips og betting-odds at Manchester United skulle ende på plass 4,9 – marginalt foran Arsenal og Chelsea med hhv. 5,0 og 5,1. TV2 tippet f.eks. Manchester United på sjetteplass.

Når vi kjører vår simulasjonsmodell 100.000 ganger, så framkommer en graf som viser hvor mange poeng klubben vil få ved sesongslutt og hvilken plassering dette vil holde til. Størstedelen av figuren er oransje, som indikerer en plass utenfor Europa-liga, men fortsatt på øverste halvdel. Tyngdepunktet er på 54,3 poeng.

Neste figur viser hvilken plassering Manchester United mest sannsynlig vil ende på, her sammenlignet med fordelingen for bare to runder siden. Tyngdepunktet har forskjøvet seg over to plasser til høyre fra 6,0 til 8,6.

Utviklingen runde for runde framgår av påfølgende figur, spesielt med fokus på sannsynlighet for plassering Topp 4 og Topp 10.

De to siste figurene forklarer grunnen til den begredelige utviklingen: I en simulasjonsmodell har styrketallet en svært sentral funksjon. Styrketallet beskriver lagets evne til å vinne fotballkamper. Den viktigste komponenten i styrketallet er faktisk oppnådde resultater i de foregående ti kampene. Dette har vist seg å være en treffsikker måte å fange opp formutvikling underveis i sesongen også. Figurene viser at Manchester Uniteds absolutte styrketall er på sitt svakeste nivå for sesongen og at det er svakere enn alle de andre sju klubbene som kjemper om de to siste CL-plassene bak Liverpool og Manchester City.

Den totale ydmykelsen, nemlig at Liverpool får dobbelt så mange poeng som Manchester United, har nå en sannsynlighet på 20,1%.

Bokmerk og del