Er det virkelig krise på Old Trafford nå?

Gjennomsnittlig antall poeng pr. kamp må forbedres for å få topplassering

Gjennomsnittlig antall poeng pr. kamp må forbedres for å få topplassering

Xp for Manchester United er nå lavere enn det som forventes for å bli Top 4

Xp for Manchester United er nå lavere enn det som forventes for å bli Top 4

Når skjebnen til Solskjærs manager-framtid nå vurderes, så er det fordi forventningene har vært høye, fordi prestasjonene ikke har stått i et rimelig forhold til pengene som er investert i prosjektet og mangel på målbar framgang.

Samtidig er det slik at Manchester United nå før en fjerdedel av sesongen er ferdigspilt kun ligger tre poeng bak PL-plass og leder sin gruppe i Champions League.

De fleste klubber, inklusive Tottenham og Arsenal, ville nok gjerne byttet med den situasjonen som Manchester United har i øyeblikket.

Prestasjonene har ikke vært fantastiske gjennom sesonginnledningen, men det er ikke unikt. De fleste lag har en periode med dårlige prestasjonen i løpet av en sesong og ofte er denne i starten av sesongen. Solskjær skal ha for at resultatene har vært bedre enn hva prestasjonen i mange av kampene skulle tilsi. I et litt lengre perspektiv er ufortjente seire alltid bedre enn hederlige tap.

Manchester United styrer fortsatt mot et poengtall høyt på 60-tallet (Xp =66,9). Det er riktignok noe bak det som forventes for å ta fjerdeplassen (xP = 70,4), men likevel fortsatt godt foran de fire klubbene som følger bak.

Det kan godt hende at Manchester Uniteds resultater hittil i sesongen gjenspeiler lagets nåværende ferdighetsnivå. I så fall lot både bettingselskaper og eksperter seg blende av sommerens signeringer: TV2 tippet Manchester United på andreplass denne sesongen!

Bokmerk og del