Regelverk for PlayOff til VM

Reglene for hvordan PlayOff til VM skal gjennomføres

Reglene for hvordan PlayOff til VM skal gjennomføres

13 lag fra UEFA-området skal delta i VM2022.

10 av disse plassene tildeles gruppevinnerne i den ordinære VM-kvalifiseringen. De siste tre går til vinnerne av PlayOff. Totalt 12 lag skal delta i denne konkurransen inn kjøkkenveien til VM.

Det formidles et inntrykk av at gruppeseier i Nations League er en enkel vei til VM i Qatar. Det er langt fra tilfelle:

For det første er det langt fra sikkert at norsk gruppeseier i Nations League overhode vil sikre plass i omspillet. Med seier i de to gjenstående kampene er sannsynligheten likevel stor på grunn av den gode målforskjellen.

De 12 lagene i omspillet vil bestå av minst et par første-seedede lag som ikke klarer å vinne sine gruppespill og ellers mest sannsynlig kun andreseedede nasjoner. Samt to gruppevinnere mest sannsynlig fra nivå B i Nations League.

Spørsmålet her er da hvordan selve seedingen i PlayOff vil gjennomføres og så langt kan vi ikke se at det foreligger noen bestemmelser om dette. Men basert på historikken må vi anta at det blir en eller annen form for seeding som sørger for at de best rangerte landene på FIFA-rankingen unngår å møte hverandre. Norge vil aldri bli seedet til disse omspillkampene og vi må forvente både sterk motstand og sannsynligvis også ulempen av bortekamper.

Stikkord

Bokmerk og del