Hvilke land får med 5 lag i Europacupene?

UEFA sin nasjonsrangering av klubblag

UEFA sin nasjonsrangering av klubblag

Det er økonomisk og sportslig attraktivt å komme med i Europacupene. I det området som er relevant for norske lag, så går det en grense mellom land 15 og 16. Blir ligaen rangert som nummer 15, så kommer fem lag med.

Figuren til høyre viser at det er svært tett mellom plass 15 og 20. Oppdatert etter Bodø/Glimts seier i Skottland er Norge fortsatt rangert som nummer 21, men alt håp er ikke ute:

Dersom Bodø/Glimt klarer å vinne ytterligere tre kamper, så vil Norge passere Danmark og innta denne plassen, men det forutsetter selvsagt at verken gjenværende klubber fra Danmark eller noen av de andre landene tar ytterligere poeng.

Sannsynligvis må Bodø/Glimt komme helt til semifinalen for at Norge skal forsere tilstrekkelig på nasjonsrangeringen for klubblag.

En tidligere versjon av denne artikkelen vurderte muligheten for at den norske ligaen kunne få med fem lag i europacupene i sesongen 2022/23. Om den norske ligaen hadde kommet inn blant de 16 øverste etter 2021/22- sesongen, ville dette imidlertid først ha økt norsk kvote fra 2023/24-sesongen. Her er det altså en forskyvning på ett år som tidligere versjon ikke tok hensyn til.

Stikkord

Bokmerk og del