Brann har rotet seg inn i bunnstriden og Nilsen må gå

Situasjonen i bunnen av Eliteserien etter serierunde 12

Situasjonen i bunnen av Eliteserien etter serierunde 12

Sannsynlig tabellplassering etter runde 12 sammenlignet med sesongstart

Sannsynlig tabellplassering etter runde 12 sammenlignet med sesongstart

Etter 12 fullførte serierunder har Brann levert svake prestasjoner. Om dette vedvarer vil førjulstiden bli en kamp om å unngå nedrykk. I Bergen er tålmodigheten med Lars Arne Nilsens prestasjoner allerede slutt.

Beregningsmodellen gjør det mulig å beregne hvor mange poeng et lag mest sannsynlig vil få ved sesongslutt. Vi kaller dette tallet tyngdepunkt. Dersom en klubb i en periode leverer bedre resultater enn det simulasjonsmodellen legger til grunn, så vil det få flere konsekvenser som alle medfører at tyngdepunktet øker. For det første får klubben «poeng på bok» i de allerede spilte kampene, for det andre øker sannsynlig poengfangst i resterende kamper.

Ekspertenes tabelltips lå til grunn for beregningsmodellens styrketall ved sesongstart. Brann var i gjennomsnitt tippet til en femteplass, som beregningsmodellen beregnet ville gi en poengfangst rett i underkant av 50 poeng. Brann leverte faktisk på dette nivået fram til serierunde 7, men deretter har det gått bratt nedover med kun to poeng på fem serierunder.

Foreløpig er ikke situasjonen prekær for det er tre klubber som ligger an til å få under 30 poeng ved sesongslutt. Brann ligger nå i en klynge sammen med Sandefjord, Viking og Strømsgodset med utsikter til 35 til 40 poeng.

Tradisjonelt trenger man ett poeng pr. kamp for å berge plassen i Eliteserien.

Stikkord

Bokmerk og del