desember 2019

Årsaken til at Pellegrini måtte pakke kofferten

West Ham har en stolt historie og har spilt på øverste nivå i engesk fotball i 23 av de 29 årene Premier league har eksistert. I denne perioden var femteplassen i sesongen 1998/99 beste resultat.

London Stadium overtok for Upton Park i begynnelsen av 2016/2017- sesongen og økte tilskuerkapasiteten til over 60.000. Hittil i 2019/20-sesongen har klubbens hjemmekamper hatt i gjennomsnitt 59.870 tilskuere. Dette er tredje største antall av alle klubbene i PL og f.eks. nesten 7.000 mer enn Liverpool har på Anfield.

Wolves har fått opp farten etter en treg start

Wolverhampton leverte en imponerende første sesong i PL etter opprykket og kvalifiserte seg blant annet til spill i Europa League.

Disse kvalifiseringskampene i sesongoppkjøringen kan muligens forklare den svake starten på sesongen: Laget hadde etter seks kamper kun samlet fire poeng.

Ved sesongstart var forventet antall poeng 57,8. Etter seks serierunder var tallet redusert til 48,6.

Fra serierunde sju har laget i gjennomsnitt hentet 2,00 poeng pr. kamp.

Hva skal Liverpool-fansen håpe på?

Lørdag spiller Liverpool for å vinne det trofeet de aldri har vunnet: VM for klubblag.

Mange Liverpool-tilhengere vil nok følge en samtidig kamp med minst et halvt øye, nemlig Manchester City – Leicester City.
Utfallet av denne kampen har nemlig stor innflytelse på det trofeet som Liverpool-tillhengerne ønsker seg mye mer enn det som blir utdelt i Doha.

Premier Leagues «Topp 6-klubber»

I Premier League brukes begrepet «Topp 6-klubber» jevnlig. Spørsmålet er hvor berettiget begrepet er og om det er endringer på gang.

Det er naturlig å vurdere begrepet i et tiårsperspektiv ettersom Manchester City først ble et topplag fra 2009/10-sesongen.

Av de seksti «Topp 6»-plasseringene i denne perioden, ble 54 tatt av disse klubbene. Manchester City, Arsenal og Tottenham var der oppe alle 10 årene, mens Chelsea og Manchester United kun falt utenfor en gang hver. Liverpool er i dette henseende mest ustabil med kun 6 plasseringer blant de seks beste.

Kanonstart av Sheffield United

Sheffield United har fått en utmerket start på sin retur til Premier League.

Klubben rykket altså opp igjen før denne sesongen og får nå sin fjerde sesong i Premier League. De to første var i PL sin spede barndom 1992/93 og 1993/94. I tillegg var de oppe i 2006/07, men da ble det direkte nedrykk igjen.

Hittil beste sesong var altså i 1992/93, hvor det ble fjortendeplass.

Etter 14 serierunder ligger Sheffield United nå på sjuendeplass med 19 poeng. TV2 tippet før sesongstart Sheffield United til en sisteplass og direkte nedrykk.

Bokmerk og del