Vår naboer leverer

De tre skandinaviske landene leverer sterke prestasjoner

De tre skandinaviske landene leverer sterke prestasjoner

Denne artikkelen er blitt oppdatert etter at alle kampene i landslagssesjonen er ferdigspilt.

Skandinavia er allerede sikret representasjon i neste års VM i Qatar. Danmark og Tyskland er de første nasjonene som kunne kassere inn en sluttspillbillett.

Danmark var seedet på øverste nivå i trekningen og har vist seg tilliten verdig.

Sverige var seedet på nivå to, men har likevel klart å gi Spania en solid utfordring i kampen om førsteplassen. Her blir det en ren gruppespillfinale i november.

Norge, Finland og Island var alle på nivå 3. Det skal mye til å kvalifisere seg fra dette nivået og det er i praksis kun Russland og Norge som fortsatt har reelle muligheter. Islendingenes glanstid synes å være ugjenkallelig forbi og de styrer nå mot seedingnivå 4 når gruppene for framtidige mesterskap skal trekkes.

Også for Finland kan det virke som tiden i rampelyset ble kort. De har denne gang ikke vært i nærheten av å gjenskape den rekken med sterke seire som resulterte i deltakelse i EURO 2020. Siste kampdag i oktobersesjonen ble imidlertid en opptur med seier på bortebane samtidig som utfordrerne i kampen om playoff-plassen spilte uavgjort mot hverandre. Derfor lever håpet til en viss grad videre for Finland. Ukraina har i denne gruppen klart å spille uavgjort i seks av syv kamper!

Se oppdatert status i alle gruppene her.

Stikkord

Bokmerk og del