West Ham styrer mot å bli beste klubb fra London

xPoeng for hovedstadsklubbene

xPoeng for hovedstadsklubbene

Selv etter hjemmetapet for Liverpool i siste serierunde, ligger West Ham an til å bli bestplasserte hovedstadsklubb.

Arsenal, Totteham og Chelsea er alle tre i en situasjon hvor poengbeholdning, styrketall og restprogram tilsier et poengantall ved sesongslutt rundt 60. Det tilsier en plass bak Topp 4, men likevel trygt inne på øvre halvdel av tabellen. Nå skal det sies at de tre klubbene har hatt vidt forskjellige reiser fra til der hvor de nå befinner seg: Både Totteham og Chelsea hadde resultatrekker som tilsa godt over 70 poeng og en fot godt inne i kampen om CL-plassene. Degge er imidlertid inne i en blytung periode nå, som sogar har gitt seg utslag i managerskifte for Chelsea sin del.

Arsenal har hatt motsatt utvikling.

Det er nå 45% sannsynlighet for at London ikke får noen lag Topp 4 denne sesongen

Crystal Palace og Fulham har sanket poeng omtrent som forventet og ligger fortsatt an til å ende sesongen på hhv. 45 og 35 poeng. Førstnevnte vil være mer enn tilstrekkelig til fornyet kontrakt, mens Fulham nok vil slite helt inn.

Sannsynligheten for at Chelsea blir beste London-klubb er nå 15%

West ham er altså den hovedstadsklubben som har levert klart best i forhold til forventningene ved sesongstart. Ved slutten av januar ligger de an til å få mer enn 20 poeng mer enn xPoeng ved sesongstart.

Stikkord

Bokmerk og del