Norge mislyktes med å få fem klubber til Europa

Rangering etter at Bodø/Glimt ble utslått

Rangering etter at Bodø/Glimt ble utslått

Bodø/Glimt ble utslått fra sesongens Europacup denne uka. Når vi gjør opp regnskapet for de norske lagene og de landene som ligger nærmest i nasjonsrangeringen, så viser det seg at vi gikk glipp av plass 15 med hårfin margin. Plass 15 ville gitt eliteserielagene fem plasser i kvalifiseringen sesongen 2024/25.

Fire av landene i intervallet 11 til 23 har fortsatt representanter og kan forbedre sin koeffisient, men tre av dem er uansett foran Norge og Kypros vil uansett havne bak.

De fire norske representantene samlet til sammen 23 poeng i sesongens europacuper:

  • Molde FK: 9,0     
  • Bodø/Glimt: 8,5
  • Viking: 3,5     
  • Lillestrøm: 2,0

Simuleringen som ble gjennomført i sommer før kvalifiseringen startet viste at Norge kunne forvente totalt 21,7 poeng gjennom hele sesongen. Dette ville plassere Norge på plass 17.

Så laget vi en oppdatering etter at kvalifiseringen var ferdig, altså før oppstart av gruppespillet i høst. Forventningsverdien var da økt til 27,6 poeng. Dette ville plassere Norge på plass 15.

Fasiten er altså 23 poeng. Disse skal divideres på fire deltakere og legges til poengene fra de fire foregående sesongene. Det gir Norge totalt en koeffisient på 29,00 som plasserer Norge på plass 16 ettersom Tsjekkia fikk 29,05.

Hadde Bodø/Glimt holdt ut til uavgjort i returoppgjøret og tapt på straffesparkkonkurranse, ville Norge endt opp med en koeffisient på 29,13 og fått med fem lag i kvalifiseringen neste sommer. Marginal stang ut der altså.

Stikkord

Bokmerk og del