Multinivåturneringer i barnefotballen fungerer

Seiersmargin i Flint Prima Vestfold U12 Cup

Seiersmargin i Flint Prima Vestfold U12 Cup

Flint Prima Vestfold U12 Cup ble gjennomført som multinivåturnering helgen 11. - 12. juni. Totalt deltok 38 lag guttelag og 10 jentelag. Om målet var at alle lag skulle få en god sportslig opplevelse med mange jevne kamper, så ble turneringen en dundrende suksess!

Her er noen nøkkeltall:

  • I kun 5 av 168 kamper ble seiersmarginen større enn fem mål
  • Ingen lag vant alle sine kamper
  • Ingen lag tapte alle sine kamper
  • I J12 oversteg seiersmarginen 2 mål i kun en kamp
  • I gjennomsnitt ble det scoret 2,3 mål pr. kamp

Flint ESSO Arena har plass til totalt 12 stk 9er-baner og turneringen har derfor kapasitet til hele 96 lag. Altså akkurat dobbelt så mange som faktisk var med i år. Målet for 2023 er 80 lag og vi ønsker spesielt at antall jentelag øker til minst 20 og helst 30.

I tillegg til at alle kamper spilles på samme arena, så foregår også bespisning i kort gangavstand fra arenaen. De fleste lagene hadde innkvartering i umiddelbar nærhet. Vi snakker Compact Games.

Etter endt turnering ble alle lag invitert til å gi sine tilbakemeldinger i en strukturert spørreundersøkelse. Gjennomsnittlig score på «Totalvurdering av turneringen» ble 5,1 av 6 mulige! Tilbakemeldingene ga oss også gode innspill på hvor det fortsatt er rom for forbedringer og dette vil vi selvsagt gripe tak i. Vi har et klart mål om at vår Flint Prima Vestfold U12 Cup skal være førstevalget for lag i denne årsklassen uansett hvilket ferdighetsnivå laget ditt måtte ha. Turneringen henvender seg til klubber hjemmehørende i Agder og på Østlandet.

De lagene som i løpet av sommeren får dårlige opplevelser med ujevne kamper i en tradisjonell barnefotballturnering med statisk gruppeoppsett, bør vurdere en multinivåturnering neste år.

Sannsynligvis vil det bli et større mangfold av slike turneringer i 2023 enn i 2022.

Bokmerk og del