Londonklubber i Premier League

Greater London har drøye 8 millioner innbyggere

Greater London har drøye 8 millioner innbyggere

London har et betydelig større antall klubber i Premier League enn hva innbyggertallet tilsier og antallet har holdt seg bemerkelsesverdig konstant:

I løpet av de 25 sesongene hvor PL har hatt 20 lag, har det alltid vært enten 5 eller 6 lag hjemmehørende i Greater London. Kun i sesongen 1994/95, som var den siste med 22 lag i Premier League, var det sju londonklubber.

Av de 49 klubbene som har vært innom i PL, er det altså 9 fra London.

Arsenal, Chelsea og Tottenham har vært med alle årene, mens Charlton og QPR hittil kun har hhv. 8 og 7 deltagelser. Wimbledon fikk også 8 sesonger før de flyttet ut av storbyen.

Brentford og Millwall kan bli PL-kubb nummer 50 og vil i så fall også bli tiende klubb fra London.

Hvem blir Premier League-klubb nummer 50?

Kun den første fireårsperioden ble London uten plassering «Topp 4». I denne perioden skjedde det imidlertid hele tre ganger. I 1994/95 ble faktisk ingen blant de øverste 6: Tottenham ble nummer sju.

Fra sesongen 2002/03 har det blitt to Londonlag blant de fire øverste hver eneste gang bortsett fra 2009/10 (tre) og 2017/18 (ett).

I andre sammenhenger er begrepet «Englands fotballhovedstad» blitt brukt. Vi velger å definere dette dithen at en by har serievinner og i tillegg en klubb topp 4. London har klart dette sju ganger.

Er Manchester engelsk fotballhovedstad?

Sannsynligheten for at London skal få akkurat to klubber Topp 4 i inneværende sesong vurderes etter serierunde 8 til 63%.

Samtidig er det 63% sannsynlig at Chelsea blir best i byen denne sesongen.

Stikkord

Bokmerk og del