Bærer Belfast-kampen bud om en ny storhetstid?

Forventet antall FiFA-poeng og forventet plassering i midten av november

Forventet antall FiFA-poeng og forventet plassering i midten av november

Hvor mange poeng får Norge på FIFA-rankingen og hvilken plass holder det til?

Hvor mange poeng får Norge på FIFA-rankingen og hvilken plass holder det til?

Direkte sammenligning mot nærmeste lag på rankingen

Direkte sammenligning mot nærmeste lag på rankingen

Om ikke annet så var storseieren borte mot Nord-Irland et stort lyspunkt for oss som ønsker et godt norsk landslag, men som er blitt skuffet så mange ganger.

Etter at vi nå har gjort unna to av høstens åtte landskamper lever håpet om å bli seedet på nivå to i trekningen av VM-kvalifikasjonsgruppene i beste velgående. Sannsynligheten for dette beregnes nå til 13%.

Utgangspunktet for denne beregningen er at Fifa rankingen oppdateres månedlig og at det er oppdateringen etter ferdig gruppespill i Nations League i november som benyttes til å bestemme seedingen ved trekning av de ordinære VM-kvalifikasjonsgruppene. Lag på plass 11 til 20 plasseres på seedingnivå 2.

Før høstens NL-kampanje, var Norge nummer 25 av lagene i UEFA-området med 1451 poeng. For å komme på seedingnivå 2, må vi altså forsere forbi 5 av de europeiske lagene foran oss på rangeringen. Før første kamp beregnet simulasjonsmodellen at forventet antall poeng i november ville være 1455 (xPoeng) og at dette vil gi plass 24,3 (xRangering).

Etter tapet hjemme mot Østerrike mistet vi 7 poeng og xPoeng gikk ned til 1448 og xRangering økte til 25,0. Vi ble sogar forbigått på rangeringen av Tsjekkia.

Borteseieren mot Nord-Irland gjorde at vi vant 8 poeng og xPoeng økte til 1458 og xRangering ble redusert til 23,6. Og vi gikk igjen forbi Tsjekkia. Når FIFA/Coca Cola World Ranking blir publisert for september, vil vi fortsatt være på plass 25 av UEFA-landene, men med ett lite poeng mer enn ved foregående oppdatering.

Men utgangspunktet for å klatre mange plasser etter de tre kampene i oktober er svært godt.

Stikkord

Bokmerk og del