Flint U12 Cup 2022

Flint ESSO Arena med 12 stk 9er-baner

Flint ESSO Arena med 12 stk 9er-baner

Status påmelding

Denne turneringen inngår i en serie med arrangementer som vi kaller Flint Fotballfestival.

Påmelding startet i slutten av oktober og det er så langt påmeldt en god del lag og med god geografisk fordeling. Oversikt over påmeldte lag finnes i Profixio, se lenken nedenfor.

Vi viderefører inntil videre halv sats på påmeldingsavgiften.

Kort om turneringen

Flint U12 Cup er en todagers helgeturnering på Flint ESSO Arena i Tønsberg for lag i klassene J12 og G12 i helgen 11. til 12. juni 2022 hvor alle kampene spilles som 9er-fotball. Turneringen vil også passe for ambisiøse lag i klassene J11 og G11 som ønsker å teste 9er-fotball innenfor kontrollerte rammer.

Spillformen er 9 v 9.

Flint U12 Cup arrangeres basert på turneringsprinsippet multinivåturnering. Hovedmålet for denne turneringsformen er at alle lag skal få en god sportslig opplevelse uansett hvilket ferdighetsnivå de har. Dette er mulig fordi turneringen har mange lag, kun en årsklasse og arrangementet gjennomføres på mange baner innenfor vårt svært kompakte arenaområde.

Turneringen oppfyller alle krav som NFF stiller til arrangementer i barnefotballen, men er i tillegg utformet på en måte som innebærer at man unngår kamper mellom lag med forskjellig ferdighetsnivå. Rent praktisk skjer dette ved at kampoppsettet ikke er bestemt på forhånd. I stedet bestemmes motstanderlagene løpende etter en dynamisk modell på en måte som gir jevnbyrdige kamper og dessuten sørger for at kamper spilles med lag som ellers ikke møtes i normalt seriespill.

Lørdag spiller alle lag fire kamper og søndag spiller alle lag tre kamper. Samlet spilletid hver av dagene er altså minimum en time. Mest trente lag vil få en noe høyere kampbelastning. Kampene vil spesielt på lørdag bli samlet i bolker slik at det blir tid til å gå ned til stranden og bade eller benytte de andre aktivitetstilbudene som vil bli etablert for turneringens deltakere.

Innkvartering og mat

For mange lag er dette den første overnattingsturneringen de deltar i. Derfor er det viktig for oss å legge godt til rette for innkvartering på skoler i umiddelbar nærhet av arenaene, slik at alt ligger innenfor gangavstand.

Det er også viktig for oss å tilby god og næringsrik mat på tidspunkter som er tilpasset kampavviklingen. Lagene får derfor servert et måltid med varm lunch midt på dagen. På den måten har laglederne kontroll på at alle får i seg godt med næring og at behovet for lommepenger blir minimalt.

Antall lag

Ettersom Flint ESSO Arena har plass til hele 12 baner i denne størrelsen, har turneringen potensielt kapasitet til nesten 100 lag.

I 2021 var nesten 80 lag påmeldt, men turneringen kunne dessverre ikke gjennomføres. 2022 blir altså det første året vi gjennomfører denne turneringen og vi har ambisjon om å samle inntil 80 lag og å få en god fordeling mellom jente- og guttelag.

Vi ønsker også en god geografisk fordeling med lag fra alle fotballkretsene som ligger i nedslagsfeltet.

Påmelding

Vi har ingen siste påmeldingsfrist, men plutselig har vi nådd det antall lag turneringen har plass til. Det skal alltid lønne seg å melde seg på tidlig.

Påmelding skjer på turneringssiden i Profixio.

Påmeldingsavgiften er 2.000 kroner pr. lag, før eventuelle rabatter.

Turneringen velger mellom A-, B- og C-kort for spillere og lagledere.

 • A-kort gjelder for lag som overnatter fra fredag til søndag på våre skoler i gangavstand fra arenaen.
  A-kort dekker to overnattinger, samt kveldsmat fredag, frokost, varm lunch og varm middag lørdag, frokost og varm lunch søndag.
  Prisen er 1.000 kr pr. deltaker (spillere og lagledere) og minimum antall kort pr. lag er 15.

 • B-kort gjelder for lag som overnatter fra lørdag til søndag på våre skoler.
  B-kort dekker en overnatting, varm lunch og varm middag lørdag, frokost og varm lunch søndag.
  Prisen er 800 kr pr. deltaker (spillere og lagledere) og minimum antall kort pr. lag er 15.

 • C-kort gjelder for lokale lag eller lag som organiserer egen innkvartering. Disse lagene får varm lunch lørdag og søndag.
  Prisen er 350 kr pr. deltaker (spillere og lagledere) og minimum antall kort pr. lag er 13.

Klubber  som melder seg på tidlig eller melder på flere lag, kan få rabatt på både påmeldingsavgiften og deltakerkort.

Ytterligere informasjon om turneringen

Informasjonen for turneringen oppdateres etter hvert som planleggingen skrider fram.

Arrangør

Arrangør av Flint U12 Cup er Flint Fotball som med neste hundre lag er en av landets største breddefotballklubber. På Flint ESSO Arena og tilhørende treningsfelt Granø har klubben totalt plass til tolv 9er-baner - fire med kunstgress og åtte med naturgress.

Turneringen kan kontaktes ved henvendelse til birger@fotballungdom.no

Bokmerk og del