Du er her

Nyhetsarkiv

Når blir seriemesterskapet endelig avgjort?

Når blir seriemesterskapet endelig avgjort?

Publisert: 04.03.2020

Det er lenge siden det var spørsmål hvem som ville bli seriemester. Spørsmålet er når.

Etter midtukens femterundekamper i FA-cupen har vi mer oversikt over kamper som må utsettes i serien og det er mulig å foreta mer presise beregninger av når seriemesterskapet blir avgjort.

Første teoretiske mulighet er allerede etter bortekampen mot Everton 16. mars. Dette scenariet forutsetter da at Liverpool vinner mot Bournemouth og Everton, mens Manchester City i mellomtiden taper begge sine kamper mot hhv. Manchester United og Burnley. I så fall vil Liverpool ligge 28 poeng foran og Manchester City kun ha 9 kamper igjen. Sannsynligheten for at dette skjer beregnes til 4,0%.

Bykampen Liverpool - Manchester jevner seg ut

Bykampen Manchester – Liverpool

Publisert: 01.03.2020

Byene Manchester og Liverpool ligger begge i regionen North West England, som er den tredje mest folkerike av de 9 engelske regionene. Fotballmessig er dette et tyngdepunkt: F.eks. er hele 10 av de 49 klubbene som har vært innom Premier League hjemmehørende i denne regionen. Skulle Preston North End lykkes med å rykke opp fra Sky Bet Championship og bli PL-klubb nummer 50, stiger antallet sågar til 11. Greater London med et betydelig større innbyggertall har til sammenligning fortsatt kun 9.

Liverpool FC og Manchester United er da også de desidert mest populære klubbene blant norske fotballtilhengere.

Coronavirus

Hvordan påvirker coronaviruset sommerens ungdomsfotballturneringer?

Publisert: 27.02.2020

Deltagere i ungdomsfotballturneringer er langt fra risikogruppen for coronaviruset, men likevel kan epidemien få konsekvenser for enkeltspillere, hele lag og i verste fall for hele turneringer.

Smittefaren under selve turneringsavviklingen er sannsynligvis ikke større enn det man dagligdags opplever. Problemet er vel heller større når reisene blir stående som sild i tønne på ferjeterminaler og flyplasser.

Sannsynlighet for CL før og etter FFP-beslutning

Hele dynamikken rundt CL-kvalifisering endret

Publisert: 14.02.2020

UEFA sin beslutning om å utestenge Manchester City fra deltagelse i Champions League de neste to sesongene endrer hele dynamikken i toppen av Premier League.

Før beslutningen ble kjent, hadde Manchester City ut fra rent sportslige kriterier 99,7% sannsynlighet for å bli Topp 4. Disse prosentene fordeles nå på øvrige klubber. Totalt 9 klubber øker sin sannsynlighet for CL-spill med mer enn to prosentpoeng og Tottenham er den klubben som forsyner seg grovest, nemlig med 24 prosentpoeng og går fra 34% til 57%.

Hvor mange poeng får Manchester United og hva holder det til?

Sannhetens øyeblikk for OGS

Publisert: 05.02.2020

Ved inngangen til vinterpausen er det igjen på tide å sette lupe på Manchester Uniteds prestasjoner under ledelse av Ole Gunnar Solskjær. Uansett hvor man står i rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United, så er kristiansunderen vanskelig å mislike og de fleste nordmenn ønsker han i alle fall en viss grad av suksess.

Brentford FC

Brentford på vei til å bli PL-klubb nummer 50

Publisert: 20.01.2020

Midt i desember lå Leeds United og West Bromwich Albion milevis foran de øvrige lagene i toppen av Sky Bet Championship og hadde hhv. 81% og 87% sannsynlighet for opprykk.

Deretter har begge kollapset og på de siste seks serierundene har de to klubbene høstet kun 9 poeng. Til sammen!

Servering av varm lunch i Slagenhallen

Gode gratisturneringer for barn og ungdom finnes ikke

Publisert: 15.01.2020

Et utviklingstrekk ved fotballturneringer for barn og ungdom er at stadig flere markedsfører seg som «gratisturneringer». Noen mener dette er en positiv utvikling som fremmer integrering og bidrar til å redusere kostnadsnivået i organisert idrett og derfor dempe fattigdomsproblematikken.

Utvikling før og eller managerskiftet

The Special One er tilbake på Square One

Publisert: 12.01.2020

Tottenham hadde en så lite tilfredsstillende start på sesongen at de etter 12 serierunder valgte å si farvel til Pochettino.

Inn kom Mourinho som nå har ledet laget i 10 kamper. De første fem kampene leverte laget sterke resultater. De siste fem kampene har de prestert dårlig. Totalt sett er Tottenham nå tilbake på samme nivå som da Mourinho tok over ansvaret. La oss se på detaljene:

Utvikling under de enkelte managerne

Elton John har grunn til å være fornøyd med Pearson

Publisert: 08.01.2020

Watford har denne sesongen tatt managerroteringen til et nytt nivå: To managere har allerede fått sparken og tillegg fikk caretaker Mullins ansvar for laget i to seriekamper.

Før sesongstart tilsa et gjennomsnitt av eksperttips og betting-odds at Watford skulle kjempe om en plass midt på tabellen. TV2 hadde f.eks. klubben på plass 11 i sitt tabelltips. Vår simulasjonsmodell beregnet dette til å gi et forventet poengantall på 53,5.

Sider

Bokmerk og del