Du er her

Kvalifisering for VM2018 - Den interessante andreplassen

 • Hvilke lag må spille playoff og hvem blir seedet?
   Hvilke lag må spille playoff og hvem blir seedet?
 • I hvilken gruppe er dårligste toer?
   I hvilken gruppe er dårligste toer?
 • Hvilket lag blir dårligste toer?
   Hvilket lag blir dårligste toer?
 • Poengtall i FIFA-rangeringen etter siste kamp
   Poengtall i FIFA-rangeringen etter siste kamp
 • Maks og min antall FIFA-poeng for gruppetoer i hver gruppe
   Maks og min antall FIFA-poeng for gruppetoer i hver gruppe
Publisert: 09.10.2017

Det mest interessante når man lager en simulasjonsmodell for en EM- eller VM-kvalifisering er å beregne hvilke lag som når playoff, hvilke som blir seedet i playoff og hvilke land som har størst sannsynlighet for å bli dårligste gruppetoer.

Det er altså kun 8 av de 9 gruppetoerne som går til play off ettersom dårligste gruppetoer ikke får playoff. Slovakia innehar denne plassen nå, og det er kun Bosnia-Herzegovina som kan overta denne plassen. Det skjer altså dersom de vinner sin siste kamp samtidig som Hellas ikke vinner. Bosnia-Herzegovina får i så fall 11 poeng i toertabellen og havner sist. De har med andre ord ingen mulighet til å komme til Play-off.

Interessant er det også å se på hvem av lagene som blir seedet i playoff: Det er FIFA-rakingen etter gjennomført kvalifisering som legges til grunn og resultatene i de siste kampene vil ha stor betydning.

Danmark blir stående med 1001 poeng og dette vil med stor sannsynlighet være tilstrekkelig til å bli seedet sammen med Italia, Kroatia og Portigal/Sveits.

Det eneste usikkerhetsmomentet for Hareides menn er om Frankrike roter det til mot Hviterussland og blir forbigått av Sverige. I så fall blir Frankrike seedet på bekostning av Danmark.

Useedet i playoff blir da: Sverige (eller Nederland), Nord-Irland, Irland og Slavakia/Hellas.

Tags:

Bokmerk og del