Du er her

Klasseskillet gjør kampen om CL-plassene tøffere enn noen gang

Publisert: 02.01.2017

Det har materialisert seg en bred kløft på PL-tabellen mellom de seks antatte topplagene og resten.

Spesielt i de siste to månedene har dette kommet klart til uttrykk: Om vi ser bort fra de seks interne oppgjørene mellom disse seks lagene i løpet av de siste 10 serierundene, har topplagene spilt 48 kamper mot andre lag. 36 har endt med seier, 9 har endt uavgjort og kun i tre tilfeller har topplagene tapt (BOU – LIV, EVE – ARS, LEI – MCI). Og altså i alle tre tilfellene på bortebane. I denne perioden har de seks topplagene altså høstet i snitt 2,5 poeng pr. kamp mot de resterende lagene!

Av de ni uavgjorte kampene fant hele 7 av dem sted i november og kun to i desember. Tendensen ser altså ut til å forsterke seg ytterligere.

De siste 10 årene har poengkravet til en plassering topp 4 vært på i gjennomsnitt 71 poeng. Foreløpig er 2013/14-sesongen det året hvor kravet var høyest, nemlig 79 poeng.

Denne sesongen ser det ut til at man må over 80 poeng og regnestykket er som følger:
I andre halvdel skal alle topplagene spille 14 kamper mot lag utenfor toppskiktet. Fortsetter de poengsankingen i samme takt som i november og desember, vil de oppnå (14 ganger 2,5=) 35 poeng hver, altså f.eks. 11-2-1.

Før vi regner inn oppnådde poeng i internoppgjørene i andre halvdel av sesongen vil mange av topplagene altså ligge på omtrent 75 poeng.

Bokmerk og del