Du er her

Hvordan påvirker coronaviruset sommerens ungdomsfotballturneringer?

  • Coronavirus
     Coronavirus
Publisert: 27.02.2020

Deltagere i ungdomsfotballturneringer er langt fra risikogruppen for coronaviruset, men likevel kan epidemien få konsekvenser for enkeltspillere, hele lag og i verste fall for hele turneringer.

Smittefaren under selve turneringsavviklingen er sannsynligvis ikke større enn det man dagligdags opplever. Problemet er vel heller større når reisene blir stående som sild i tønne på ferjeterminaler og flyplasser.

Det virker ikke som NFF har utarbeidet egne retningslinjer for refusjon av påmeldings- og deltakeravgifter når turneringer kanselleres. Lag bør derfor undersøke hvilke betingelser som gjelder i de turneringene de vurderer å melde seg på. Det forekommer formuleringer som «dersom turneringen må avlyses, refunderes ikke deltakerkort eller påmeldingsavgift». Det henvises gjerne til at lagene selv må sørge for å skaffe reiseforsikring. Det er likevel høyst tvilsomt om klubbenes standardforsikringer har vilkår som vil dekke slike kostnader.

Et annet spørsmål er om det faktisk er mulig å avbryte oppholdet underveis i turneringen dersom omstendighetene skulle tilsi det. Deltagelse i hjemlige turneringer er i så måte svært mye enklere enn turneringen hvor man er avhengig av å booke om på allerede sommerfulle fly eller ferjer.

2020 er nok året hvor flere enn ellers vil vurdere hjemlige turneringer.

Bokmerk og del