Du er her

Hvor mange poeng må Liverpool og Manchester United ha få å ta en plassering i toppen?

  • Liverpool
     Liverpool
  • Manchester United
     Manchester United
Publisert: 05.01.2018

Vår PL-modell gjør det mulig å simulere resten av sesongens kamper og sette opp en oversikt som viser hvor mange poeng hvert av lagene kommer til å få ved sesongslutt og hvilken plassering dette vil gi.

Her vises resultatet av denne beregningen for hhv. Liverpool og Manchester United.

Manchester United ligger pr. dd. tre poeng foran Liverpool, mens Liverpool har oppnådd bedre resultater i den perioden som er relevant for å beregne lagenes styrketall. Liverpool har derfor et marginalt bedre styrketall enn Manchester United. I tillegg har Manchester United fordelen av at det gjenstående innbyrdes oppgjøret skal spilles på deres hjemmebane. Disse tingene utligner hverandre omtrent og derfor ser de to figurene også temmelig like ut.

For Liverpool sin del er det 71 poeng som er det mest sannsynlige poengtallet, mens tyngdepunktet ligger på 72,0 poeng.

Tilsvarende er 74 poeng det mest sannsynlige antallet for Manchester United, mens tyngdepunktet ligger på 73,3 poeng.

For begges del - selvsagt - gjelder at de må opp på 72 poeng for at sannsynligheten for en "Topp 3"-plassering skal overstige 50%. Ytterligere fire poeng er nødvendig for at sannsynligheten for "Topp 2" skal overstige 50%.

Her finner du sannsynlighet for seriemesterskap, plassering topp 4 og nedrykk i Premier League sesongen 2017/18 - runde for runde.

Bokmerk og del