Du er her

Fortsatt mange veier til EM

 • Hvilke lag kommer til Play-Off
   Hvilke lag kommer til Play-Off
 • Nordiske lag
   Nordiske lag
 • NL-gruppe C3
   NL-gruppe C3
 • Lag fra engelskspråklige land
   Lag fra engelskspråklige land
Publisert: 17.10.2018

Blanding av glede og skuffelse over resultatet i går kveld!

Regelen om innbyrdes oppgjør vil ikke klare å rangere Norge og Bulgaria dersom begge skulle ende opp på samme antall poeng. Og det er det fortsatt omtrent 20% sannsynlighet for.

Fortsatt mange veier til EM

Om vi ikke klarer å kvalifisere oss til EM ved å bli topp 2 i vår kvalifiseringsgruppe - mer om det nedenfor - så er det stor sannsynlighet for at vi havner i PlayOff:

Om vi vinner gruppe C3 vil vi nødvendigvis havne i PlayOff for Nivå C.

Om vi henter ytterligere f.eks. 4 poeng og ender opp med 13 og blir gruppetoer, er det stor sannsynlighet for at Norge får den ledige plassen som oppstår dersom minst ett av de fire gruppevinnerne på Nivå C klarer å kvalifisere seg for EM gjennom den ordinære kvalifiseringen.

Tilsvarende kan det også godt tenkes at Norge med et høyt antall poeng kommer inn i PlayOff for Nivå B eller A dersom favorittene i den ordinære kvalifiseringen i stor grad klarer å kvalifisere seg direkte. Deltagelse i PlayOff uten å være gruppevinner innebærer imidlertid risiko for at man må spille PlayOff mot antatt sterkere lag enn de som har deltatt i Nations League på nivå C.

Trekningen av kvalifiseringsgruppene til EM kan bli drøm eller mareritt

Om man legger til grunn at FIFA-rankingen gir et riktig inntrykk av de enkelt lagenes ferdighetsnivå, så er det mulig å tenke seg svært ulike utfall av trekningen. F.eks. er det slik at to av de ti gruppene skal ha to lag fra NL-nivå A. Her kan man være heldig å få kun Island, men også uheldig å få Frankrike og Tyskland.

Fra nivå B kan man risikere å få Sverige eller Danmark men også være heldig å få f.eks. Tsjekkia.

Norge kan selv ende på nivå 3 eller fire i trekningen.

En drømmetrekning ville f.eks. være: Island, Tsjekkia, Norge, Færøyane og San Marino

En marerittrekning ville f.eks. være: Frankrike, Tyskland, Danmark, Norge, Luxembourg og Makedonia.

Bokmerk og del