Du er her

Nyhetsarkiv

Brentford FC

Brentford på vei til å bli PL-klubb nummer 50

Publisert: 20.01.2020

Midt i desember lå Leeds United og West Bromwich Albion milevis foran de øvrige lagene i toppen av Sky Bet Championship og hadde hhv. 81% og 87% sannsynlighet for opprykk.

Deretter har begge kollapset og på de siste seks serierundene har de to klubbene høstet kun 9 poeng. Til sammen!

Servering av varm lunch i Slagenhallen

Gode gratisturneringer for barn og ungdom finnes ikke

Publisert: 15.01.2020

Et utviklingstrekk ved fotballturneringer for barn og ungdom er at stadig flere markedsfører seg som «gratisturneringer». Noen mener dette er en positiv utvikling som fremmer integrering og bidrar til å redusere kostnadsnivået i organisert idrett og derfor dempe fattigdomsproblematikken.

Utvikling før og eller managerskiftet

Tottenham tilbake ved Square One

Publisert: 12.01.2020

Tottenham hadde en så lite tilfredsstillende start på sesongen at de etter 12 serierunder valgte å si farvel til Pochettino.

Inn kom Mourinho som nå har ledet laget i 10 kamper. De første fem kampene leverte laget sterke resultater. De siste fem kampene har de prestert dårlig. Totalt sett er Tottenham nå tilbake på samme nivå som da Mourinho tok over ansvaret. La oss se på detaljene:

Utvikling under de enkelte managerne

Elton John har grunn til å være fornøyd med Pearson

Publisert: 08.01.2020

Watford har denne sesongen tatt managerroteringen til et nytt nivå: To managere har allerede fått sparken og tillegg fikk caretaker Mullins ansvar for laget i to seriekamper.

Før sesongstart tilsa et gjennomsnitt av eksperttips og betting-odds at Watford skulle kjempe om en plass midt på tabellen. TV2 hadde f.eks. klubben på plass 11 i sitt tabelltips. Vår simulasjonsmodell beregnet dette til å gi et forventet poengantall på 53,5.

Utvikling runde for runde

Har Rooney-effekten startet allerede?

Publisert: 30.12.2019

Derby County var før sesongstart forventet å være en utfordrer til PlayOff om opprykk: I snitt ga eksperter og bettingselskaper klubben niende lavest odds på opprykk. Med dette som utgangspunkt vurderte vår simulasjonsmodell sannsynligheten for opprykk til 14%.

Årsaken til at Pellegrini måtte pakke kofferten

Publisert: 29.12.2019

West Ham har en stolt historie og har spilt på øverste nivå i engesk fotball i 23 av de 29 årene Premier league har eksistert. I denne perioden var femteplassen i sesongen 1998/99 beste resultat.

London Stadium overtok for Upton Park i begynnelsen av 2016/2017- sesongen og økte tilskuerkapasiteten til over 60.000. Hittil i 2019/20-sesongen har klubbens hjemmekamper hatt i gjennomsnitt 59.870 tilskuere. Dette er tredje største antall av alle klubbene i PL og f.eks. nesten 7.000 mer enn Liverpool har på Anfield.

Wolves har fått opp farten etter en treg start

Publisert: 28.12.2019

Wolverhampton leverte en imponerende første sesong i PL etter opprykket og kvalifiserte seg blant annet til spill i Europa League.

Disse kvalifiseringskampene i sesongoppkjøringen kan muligens forklare den svake starten på sesongen: Laget hadde etter seks kamper kun samlet fire poeng.

Ved sesongstart var forventet antall poeng 57,8. Etter seks serierunder var tallet redusert til 48,6.

Fra serierunde sju har laget i gjennomsnitt hentet 2,00 poeng pr. kamp.

Sannsynlighet for å bli blant Topp 10

Caretakerne Freddie og Duncan takker av før jul

Publisert: 23.12.2019

Legender har vært caretakere for hhv. Everton og Arsenal fram mot juleprogrammet.

Begge klubbene presenterte sine valg av meritterte permanente managere før den 18. serierunden, men både Fredrik Ljungberg og Duncan Ferguson fungerte som managere for sine lag i siste kamp før jul.

Det er ingen tvil om at Ferguson isolert sett kom bedre fra det enn Ljungberg.

Hvor mange poeng får Liverpool og hva holder det til?

Hva skal Liverpool-fansen håpe på?

Publisert: 19.12.2019

Lørdag spiller Liverpool for å vinne det trofeet de aldri har vunnet: VM for klubblag.

Mange Liverpool-tilhengere vil nok følge en samtidig kamp med minst et halvt øye, nemlig Manchester City – Leicester City.
Utfallet av denne kampen har nemlig stor innflytelse på det trofeet som Liverpool-tillhengerne ønsker seg mye mer enn det som blir utdelt i Doha.

Sannsynlig antall poeng og tabellplassering sammenlignet med sesongstart og managerskifte

Mourinho har allerede hentet inn store deler av tapet

Publisert: 16.12.2019

Etter fem serierunder er det mulig å analysere hvilke resultater et managerskifte har gitt.

Tottenham har i løpet av denne perioden snudd trenden og høstet hele 12 av 15 mulige poeng. Dermed har Mourinho allerede rettet opp store deler av Tottenham sin underprestasjon under Pochettino.

Sider

Bokmerk og del