Du er her

Nyhetsarkiv

Helgeturnering for de eldste årskullene i barnefotballen

Publisert: 04.01.2019

I en egen artikkelserie har vi beskrevet særegenheter ved fotballturneringer i ungdomsfotballen og gitt konkrete råd for hvordan turneringer bør utformes i denne aldersgruppen.

Hovedmålet med slike turneringer er å sørge for at alle lag får mange kamper mot andre lag med samme ferdighetsnivå og å sørge for at de beste lagene ikke får et ekstra fokus som går på bekostning av de øvrige lagene.

For de eldste årsklassene i barnefotballen er det mulig å lage gode turneringer som følger de samme prinsippene, selv om man må innrette seg etter de særegne reglene som gjelder i barnefotballen.

Caretaker Ole Gunnar Solskjær

Caretaker Solskjær – genialt eller en kjempetabbe

Publisert: 30.12.2018

Både United-supportere og vi andre har vært klar over at laget har et spillermateriale som er langt bedre enn de resultatene i José Mourinhos tid som manager skulle tilsi.

Solskjær har en standing i klubben som gjør at han var rett person til å få ut hele det uforløste potensialet på direkten. Etter tre seire er entusiasmen tilbake for fullt. Denne vil sannsynligvis vedvare ut sesongen og kan meget vel medføre en plassering «Topp 4», som ut fra forutsetningene var det beste realistiske målet for klubben i inneværende PL-sesong.

Men hva skjer da?

Gruppe F (Norges gruppe)

Sannsynlighet for norsk EM-deltagelse falt til 40,9%

Publisert: 03.12.2018

Norge ble offer for en tøff trekning til kvalifiseringsgruppene og sannsynlighet for norsk EM-deltagelse falt derfor fra 45,8 til 40,9%.

Vi har oppdatert beregningsmodellen etter at gruppene ble trukket på søndag og beregnet sannsynligheten for deltagelse for hvert enkelt land.
Resultatet av disse beregningene er vist gruppevis i bildekarusellen.

For Norge sin del er sannsynligheten for deltagelse i sluttspillet nå 40,9%.

Norge havnet i den tøffeste gruppen

Publisert: 02.12.2018

I forkant av trekningen gjørde vi en vurdering av grunnlaget for trekningen og konkluderte med at det kunne bli store forskjeller mellom gruppene.

Når trekningen nå er historie, er det enkelt å konkludere på objektivt grunnlag: Vi var alt annet enn heldige.

Trekning av EM-grupper: Drøm eller mareritt?

Publisert: 23.11.2018

Etter at gruppestadiet i NL ble avsluttet, er seedingen til trekningen også klar.

Jeg tror alle er enig om at prosessen som har ledet fram til seedinggruppene ikke gir et godt bilde på styrkeforholdet mellom lagene. FIFA sin Coca Cola World Ranking er en bedre måte å vurdere det relative styrkeforholdet mellom lagene. Ved å sammenligne de to så kan man altså finne ut hva som vil være hhv. en drømmetrekning og en marerittrekning for Norge 2. desember.

Stor sannsynlighet for serbisk motstand

47,6% sannsynlighet for å møte Serbia i Play-Off

Publisert: 21.11.2018

Gruppeseier i Nations League medfører at man er garantert en ny sjanse til å kvalifisere seg til EM dersom delve EM-kvalifiseringen skulle mislykkes.

Vi vet allerede at dersom Norge ikke blir blant de to beste lagene i vår EM-kvalifiseringspulje, så skal vi spille Play-Off.

Semifinalen skal uansett spilles på hjemmebane og motstander blir ett av de lagene som har deltatt i høstens NL på nivå C, altså vårt eget nivå.

Viktig med uavgjort i kveldens kamp

Publisert: 19.11.2018

I kveld spiller det norske landslaget for to ting:

  • Vinne NL-gruppen
  • Komme på seedingnivå 3 for trenkningen av EM-kvalifikasjonsgruppene

For å vinne NL-gruppen er vi avhengig av å få et bedre resultat borte mot Kypros enn Bulgaria får hjemme mot Slovenia.

Hverken Kypros eller Slovenia har annen enn æren å spille for:

Gruppe C

2 matchballer for Liverpool

Publisert: 07.11.2018

Champions league har en Dødens Gruppe bestående av PSG, Napoli, Liverpool og Røde Stjerne.

I alle turneringer i UEFA-regi skal innbyrdes oppgjør benyttes til å skille lag med samme poengsum. Dette er et turneringsformat som bl.a. innebærer at Napoli er foran PSG og Liverpool er foran Røde Stjerne ved poenglikhet. 

Etter at fire kamper er spilt har fortsatt alle lagene mulighet til å få alle plasser på den endelige tabellen. Og alle lag har skjebnen i egne hender.

For Liverpool sin del gjelder følgende:

Hvor mange poeng får Liverpool

Det begynner å ble en luke i toppen

Publisert: 30.10.2018

Ved utgangen av oktober måned er det ingen tvil om at det er et klart nivåskille mellom de seks antatt beste lagene og resten.

Denne måneden kommer det til uttrykk ved at de seks tok 34 av 36 mulige poeng i kamper mot de andre 14 lagene.

Sider

Bokmerk og del